Taiji Jin

Taiji Jin, sleutel tot Taijiquan

Het verschil tussen Taijiquan en andere oefensystemen, ligt in de ontwikkeling van een reeks speciale krachten, de zogenaamde Taiji-krachten (Taiji Jin). Wanneer de student op de juiste manier oefent, kan hij spontane beweging ervaren. Dit stimuleert het reinigen en openen van de energiekanalen in het lichaam en het activeren van de interne energiekrachten. Deze krachten zijn aangeboren bij iedereen, maar zijn meestal slechts latent aanwezig. De meeste mensen die Taijiquan beoefenen, ervaren nooit de sensatie van hun interne energie, omdat ze niet weten hoe ze deze Taiji Jin moeten ontdekken en ontwikkelen. Traditioneel was de ontwikkeling van Taiji-krachten echter de basis voorwaarde en het startpunt voor de studie van Taijiquan.

Voor zelfbehandeling en behandeling van anderen

De functie van de technieken is het opwekken en cultiveren van Taiji Jin. De belangrijkste krachten om te ontwikkelen zijn vibratiekracht, spontane bewegingskracht en mentale kracht. Zij vinden hun toepassing in gevechtssporten, maar kunnen ook zeer goed gebruikt worden voor zelfbehandeling en behandeling van anderen. Het oefenen en ontwikkelen van Taiji-krachten heeft een genezend effect. Dit is niet alleen het gevolg van de activering van de energiecirculatie, maar vooral van de verdrijving van binqi (negatieve, ziekmakende factoren). Taiji-krachten stuwen de binqi via de meridianen het lichaam uit, waardoor de (gezonde) qi opnieuw vrij kan circuleren.

U bent van harte welkom op onze jaarlijkse workshop! U kunt zich aanmelden door onderstaand inschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar info@healingcentre.org of het Healing Centre op de Lange Veemarktstraat 3 in Sneek.