Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Tweehonderd karateka’s bij 9-e Internationale Waterpoort Cup

13 Oct 2010

Het exacte aantal deelnemers kristalliseert zich altijd in de laatste week uit, maar wat we alvast wel kunnen melden is dat er in elk geval tweehonderd karateka’s uit maar liefst 9 Europese landen meedoen aan de negende editie van de internationale Waterpoort Cup van zaterdag 23 oktober in de Sneker Sporthal. Het wordt georganiseerd door Stichting Activity Foundation.

Op dit moment is het projectteam van de Waterpoort Cup druk bezig met de laatste loodjes om de organisatie van dit grootse Kyokushin evenement rond te krijgen. Deelnemers overnachten op verschillende plaatsen in de stad Sneek en er moet van alles – ook qua vervoer – worden geregeld. En qua Sayonara Party, het feest voor karateka’s, vrienden en bekenden en voor iedereen die erbij wil zijn, na afloop van het toernooi in onze dojo aan de Lange Veemarktstraat 3. Kaarten voor de Sayonara Party – à 10 euro p.p. voor het heerlijke warm buffet met muziek – zijn aan de bar in de dojo verkrijgbaar.

Sportief gezien belooft ook dit jaar weer een zeer internationaal en sportief spektakel te worden, want op dit moment hebben zich al teams uit Litouwen, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, Groot-Brittannië (Wales) en Polen aangemeld.

Springplank naar EK’s en WK’s
De Waterpoort Cup (WPC) is in het leven geroepen om de internationale communicatie tussen de deelnemende karatescholen te bevorderen en een springplank te bieden voor de Friese karateka’s uit de dojo’s van Sportclub F en F The Inner Way in Gorredijk, Leeuwarden, Bolsward, Heerenveen, Franeker, Joure en Sneek naar EK/WK niveau.

Verschillende Friese karateka’s hebben daardoor een dusdanig hoog niveau behaald dat ze de laatste jaren al aan EK’s en WK’s hebben kunnen meedoen. Met de vierde plek voor Gert-Jan Pels bij de All Japan Open als voorlopig hoogtepunt. En vergeet ook niet zijn derde stek bij het EK dit jaar bij de zwaargewichten en Klaas Jansen zijn derde plek bij dat EK, bij de superzwaargewichten.

De WPC is absoluut uniek van opzet en uitvoering omdat de deelnemers in de jeugdklassen strijden in een poulesysteem en dus minimaal 3 partijtjes spelen. Dit in tegenstelling tot het reguliere afvalsysteem (knock-out-systeem) dat op de meeste nationale en internationale toernooien wordt gehanteerd. Als je bij die toernooien pech hebt en je verliest je eerste duel, mag je meteen naar huis.

De jongste jeugd komt vanaf 09.30 uur in actie, daarna de junioren en ’s middags volgt de strijd tussen de senioren waar het niveau weer hoog is met karateka’s die volop ervaring hebben bij Europese en Wereldkampioenschappen. Dat belooft een echt spektakel te worden!

Wij nodigen iedereen van harte uit om zaterdag 23 oktober langs te komen in de Sneker Sporthal aan de Van Giffenstraat in Sneek. En onze/jouw favoriete karateka’s aan te moedigen in dit sterke deelnemersveld.

Toegangskaarten voor de Waterpoort Cup zijn verkrijgbaar aan de deur van de sporthal vanaf EUR. 5,00 per persoon, of in de voorverkoop bij de dojo aan de Lange Veemarktstraat 3 in Sneek.