Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Karateka’s uitgenodigd voor Samurai Cup en All Japan Open

29 Oct 2010

Zeven talentvolle jeugdkarateka’s en drie senioren van Sportclub F en F The Inner Way doen op uitnodiging van de Japanse Shihan Hasegawa op zondag 7 november mee aan een prestigieus toernooi in Nagoya, Japan. De jongens en mannen van de groep komen in actie bij de Samurai Cup, de meiden uit de groep strijden om de All Japan Open-titel voor vrouwen, in de High School Division.

Donderdag 4 november vertrekken ze naar Japan, op dinsdag 9 november keren ze weer terug op Nederlandse bodem. Het is voor de meesten hun eerste ervaring op het gebied van strijden  op een buitenlands toernooi. Sensei Peter Smit (34) en junior Robin Sluyter zijn de enigen met Japan-ervaring. Smit heeft meegedaan aan meerdere Europese kampioenschappen en één wereldkampioenschap. Hij komt in Nagoya uit in de klasse onder 70 kilogram, vanaf het niveau 2-e kyu en hoger.

De talentvolle jeugdgroep van Kyokushin Karateka’s (full contact) bestaat uit Sjoerd Odolphie, Auke Manderfeld, Robin Sluyter, Floris Potma, Anke Speerstra, Anouk Schouten en Jaïra Liew-On. De andere twee senioren zijn Sven Talman en Paul Baidenmann. Baidenmann strijdt in de klasse van karateka’s boven 70 kilogram tot en met niveau 7-e kyu en Talman komt één klasse hoger uit, in de klasse boven 70 kilogram tot en met 3-e kyu.

Het ervaren begeleidingsteam bestaat uit Shihan Frank Liew-On en Sensei Mark Potma. Potma heeft aan drie WK’s meegedaan, meerdere EK’s en werd in de zomer van dit jaar Europees veteranenkampioen. Liew-On heeft Potma vanaf het begin van zijn carrière begeleid, heeft zelf ook een achtergrond als wedstrijdkarateka en bezegelde in oktober dit jaar zijn 30-jarige carrière met het behalen van zijn Shihan-titel, de 5-e Dan