Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Paul Baidenmann en Jaira Liew-On tweede en derde bij Samurai Cup/All Japan Women Open

04 Nov 2010

Van de tien karateka’s van Sportclub F en F The Inner Way hebben er twee prijzen gewonnen bij de Samurai Cup (voor jongens en heren) en de All Japan Women Open op zondag 7 november in Nagoya, Japan. Paul Baidenmann werd tweede bij de senioren in de categorie boven 70 kilogram en Jaira Liew-On behaalde in de divisie meisjes 12 jaar in de All Japan Women Open de derde plaats.

Wat het voor de 28-jarige Sneker Baidenmann (geboren en getogen Bolswarder) helemaal bijzonder maakte was dat het zijn debuut als wedstrijdkarateka was. En dan meteen in het land van de Rijzende Zon een zwaarbevochten tweede plaats scoren: helemaal fantastisch. Dat geldt evenzogoed voor Jaira Liew-On, die als 12-jarige voor het eerst in Japan de derde prijs weet te behalen.

Vierde plaatsen waren er voor Bolswarder Sven Talman (debutant op internationaal toernooi), behaalde bij de heren in de klasse boven 70 kilogram tot en met 3-e kyu en voor de sterke Sneker junior Robin Sluyter, die voor de tweede maal actief als wedstrijdkarateka tussen de vliegensvlugge Japanners ook uitstekend naar voren kwam.

De Samurai Cup en de All Japan Open for Women werd georganiseerd door Shihan Hasegawa, onder auspicien van de All Japan Kyokushin Union. Deze editie kende weer meer deelnemers dan vorig jaar. Toen gingen er vanuit F en F twee karateka’s naar toe: Peter Smit en Fedde Boskma. Er werd volop gestreden op drie tatamis, met deelnemers uit Japan, Nederland, Thailand, Australie, Brazilië en Zweden.

De zeven F en F-kids die allen debuteerden op Japanse bodem (en dus full contact gingen vechten, zonder hoofd en borstpantser) moesten wennen aan de hardheid en aan de de snelheid van de verschillende gevechten. Desalniettemin hebben ze zich kranig geweerd en toch weer mooie resultaten geboekt.

De jeugdige debutanten Anouk Schouten, Anke Speerstra, Sjoerd Odolphie, Floris Potma en Auke Manderfeld strandden allen helaas in de eerste ronde, maar toonden zeer veel fighting spirit en inzet.

Sensei Peter Smit tenslotte, nam deel in de klasse onder 70 kilogram, van niveau 2e kyu en hoger: hij strandde na twee partijen op de latere kampioen van zijn klasse. Waarbij Sensei Peter aan het eind van de lange wedstrijddag en de afsluitende Sayonara Party nog de energie vond om dit wedstrijdverslag vanuit het hotel in Japan naar Nederland te versturen. Waarvoor onze grote dank. Osu! En overigens ook nog eens dank aan begeleiders Sensei Mark Potma en Shihan Frank Liew-On.

(Hieronder de tekst van de 2-e Update)

Na de training van vrijdagavond in de dojo van Shihan Hasegawa onder leiding van Senpai Takuma is de spits eraf, en is het team van Sportclub F en F The Inner Way vandaag vooral bezig geweest met acclimatiseren en instellen op het Japanse dagritme. Na een goed ontbijt, lekker wandelen om de spieren weer een beetje op spanning te brengen na de toch wel lange vliegreis. Verder een bezoek gebracht aan Nagoya Castle en de nodige rust gepakt in de prachtige omliggende tuinen. Japan heeft teveel indrukwekkend cultureel erfgoed om onaangeraakt te laten.

Op moment van het schrijven van dit bericht is het hier zaterdag 6 november, 21.30 uur en maken de deelnemers zich gereed voor een goede nachtrust, want vanaf morgenochtend 08.15 uur gaat het beginnen met de Samurai Cup voor de jongens en heren en de All Japan Open voor de meiden.

Enkele sfeerfoto’s van vandaag/zaterdag volgen zo spoedig mogelijk. Kijk ook eens op de weblog van de familie Manderfeld waarop deelnemer Auke Manderfeld al een aantal foto’s van vandaag heeft geplaatst.

(Hieronder de 1-e update van het Nagoya-toernooi)

De groep karateka’s is veilig geland in Nagoya en heeft inmiddels zelfs al de eerste training achter de rug. Een training van niemand minder dan Kouketsu Takuma, de winnaar van de All Japan Open in oktober dit jaar.

Takuma is Uchi Deshi (inwonende student) van Shihan Hasegawa. Toen Sensei Peter Smit ons vanmiddag om kwart over drie hiervan op de hoogte stelde, was het voor hem en de groep inmiddels behoorlijk bedtijd geworden, het is daar 8 uur later dan hier.

(Hieronder het eerste nieuwsbericht over de reis en het toernooi)

De groep van zeven jeugdige karateka’s en drie volwassenen van Sportclub F en F The Inner Way is donderdagmorgen op Schiphol ingecheckt voor de vlucht naar Helsinki, om van daaruit rechtstreeks door te vliegen naar Nagoya in Japan alwaar aanstaand weekend voor de jongens en heren de Samurai Cup plaatsvindt en voor de meiden/dames de All Japan Open.

Er breken een paar spannende dagen aan voor zowel de karateka’s als voor hun achterblijvende familieleden en vrienden en bekenden. Wij zullen op onze website uiteraard zo spoedig mogelijk de uitslagen melden en foto’s van het evenement. Daarbij zijn wij afhankelijk van de tien karateka’s en hun twee begeleiders (Shihan Frank Liew-On en Sensei Mark Potma), van de snelheid waarmee zij per mail of sms de informatie vanuit Japan naar Sneek weten te verzenden.

Wat we alvast wel kunnen laten zien is een foto-impressie van het vertrek vanochtend om 07.00 uur vanaf de dojo aan de Lange Veemarktstraat in Sneek, de reis via het drukke verkeer te Amsterdam en vervolgens het inchecken op luchthaven Schiphol. .

Volgende week woensdag wachten we hen bij aankomst op Schiphol uiteraard op en we zijn natuurlijk heel benieuwd naar hun verhalen. Bovendien, want zij checken via de internetverbinding van het Japanse hotel ook zo nu en dan deze website: wensen wij hen heel veel succes!