Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Maak gratis kennis met de Kunst van Zen

18 Nov 2010

Voor sommigen is de drempel om met Zen-meditatie te beginnen hoog. Om op een laagdrempelige manier de onbekendheid met Zen-meditatie weg te nemen, omdat Zen geen diepzinnige leer, magie of religie is, organiseert Sportclub F en F The Inner Way in Sneek drie gratis kennismakingslessen.

Die drie lessen vinden plaats op dinsdag 30 november van 20.30 tot 21.15 uur, op woensdag 1 december van 18.15 tot 19.00 uur en op vrijdag 3 december van 19.15 tot 20.00 uur. De lessen vormen een introductie en vormen een afgerond geheel zodat u een juiste indruk krijgt van wat Zen-meditatie voor u kan betekenen in het dagelijks leven.

Regelmatige beoefening van Zen-meditatie leert je te ontspannen en je denken en je emoties tot rust te brengen. Centraal in de Zen-meditatie is de oefening in het aandachtig-zijn. Zen is ontspannen, Zen is waarnemen. Het klinkt zo bedrieglijk eenvoudig, maar het blijkt in de hectiek van het hedendaagse bestaan moeilijk in praktijk te brengen. Vanuit een ontspannen en geconcentreerde houding leer je – ook in de hectiek – meer plezier en bevrediging te vinden in wat je doet.

Vanwege de praktische aard van de meditatie kan Zen door iedereen worden beoefend, ongeacht fysieke beperkingen of levensbeschouwelijke achtergrond. Zittend op een kussen of bankje op de grond, op een stoel, lopend en zelfs liggend. Na deze gratis kennismaking is het mogelijk in te stromen in de wekelijkse lessen bij F en F.

Deelname aan de kennismakingslessen is gratis. Vooraf aanmelden is wenselijk, via info@sportclubfenf.nl of 0515-432030.