Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Nieuwe kyugraden voor karateka's Sportclub F en F tijdens halfjaarlijkse examens

19 Jun 2016

SNEEK - Zaterdag 18 juni zijn Hartman Witteveen (1e kyu - bruine band/ zwarte streep), Tjibbe Bosma (3e kyu - groene band/ zwarte streep), Jan van der Molen (5e kyu - gele band/ zwarte streep), Mark van der Keijl  (5e kyu - gele band/ zwarte streep) en Arjen Pieter de Jong (6e kyu - gele band) geslaagd voor hun volgende kyu graad tijdens de halfjaarlijkse Kyokushin Karate examens voor volwassenen bij Sportclub F en F The Inner Way in Sneek.

Het examen begon op woensdagavond 15 juni met een technische proeve van bekwaamheid. Op het programma stonden Kihon (basistechnieken red.), Ippon Kumites (éénstapsoefeningen met partner red.), Ido Geiko (loopvormen met verschillende basistechnieken red.) een kracht-, uithoudingstest en Kata (loopvorm in vast patroon red.). Dit gedeelte van het examen nam ruim 4,5 uur in beslag.

Zaterdag 18 juni startte om 11.00 uur het tweede gedeelte van het examen met een hardlooptest en verder Kumite (sparring red.) en Tamashiwari (breektesten red.). Het aantal sparringspartijen (van ieder twee minuten) varieerde van 15 (6e kyu) tot 30 partijen (1e kyu). Het examen werd besloten met de traditionele breektesten waarbij de kandidaten met verschillende stoot-, en schoptechnieken diverse planken braken. De examencommissie van Sportclub F en F The Inner Way kijkt terug op een technisch hoogstaand examen met veel Kime en inzet.