Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Sinisa Cosic heeft zijn Tweede Dan officieel overhandigd gekregen

29 Nov 2010

De 35-jarige karateka Sinisa Cosic – trainer van de Bolswarder dojo van Sportclub F en F The Inner Way en in het dagelijks leven leraar Wiskunde aan het Marne College in Bolsward en woonachtig in Sneek – heeft zaterdag zijn Tweede Dan officieel overhandigd gekregen. Dat hoge niveau het gevolg van een actieve karatecarrière van maar liefst twintig jaar.

Sinisa Cosic heeft het zware examen deze zomer al succesvol afgelegd. De speciale zwarte band is in Japan vervaardigd en vorige week kwam die binnen op de hoofddojo van F en F in Sneek. Daarom werd de Tweede Dan zaterdagmiddag tijdens de reguliere lessen aan de 35-jarige leraar overhandigd door zijn karateleraar, de 54-jarige Shihan (Vijfde Dan) Frank Liew-On.

Het examen was in augustus tijdens het Dutch Summer Camp. Het examen nam in totaal een week in beslag. Tijdens meerdere trainingssessies per dag moest hij laten zien over de juiste technieken (onder andere Kihon, Renraku en Kata), conditie, doorzettingsvermogen, maar vooral ook over de juiste mentale houding te beschikken.

Op vrijdag 27 augustus vond de laatste test voor Cosic’s Tweede Dan-examen plaats, namelijk het onderdeel sparring. Sinisa moest zo’n twintig partijen van één minuut sparren tegen steeds een
nieuwe tegenstander. Na dit loeizware onderdeel kreeg hij van de examencommissie te horen dat hij met vlag en wimpel voor dit examen was geslaagd. Sindsdien was het dus nog wachten op het arriveren van het officiële Japanse certificaat en de officiële obi (zwarte band) die bij dit examen horen. Zodat deze aan hem konden worden uitgereikt.

Die officiele plechtigheid vond zaterdag onder toeziend oog van een grote groep junioren en senioren in onze dojo aan de Lange Veemarktstraat. Sinisa Cosic verzorgt elke maandagavond Kyokushin Karate-lessen voor iedereen vanaf 6 jaar in de gymzaal van het Marne College. Ook geeft hij elke zaterdagmorgen bijles aan jeugdige karateka’s om hen te helpen bij hun huiswerk op de middelbare school.

.