Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Karateka's F en F op het podium op derde lustrum van de Waterpoort Cup

01 Nov 2016

SNEEK - Zaterdag 29 oktober jl. vond de 15e editie van de Waterpoort Cup - Open Internationaal Kyokushin Karate Kampioenschap - plaats in de Sneker Sporthal. Ruim 230 karateka's uit Zweden, Denemarken, Catalonië, Groot-Brittannië, België, Polen, Zwitserland, Litouwen en Nederland deden een gooi naar het eremetaal.

Om 9.15u werd de Waterpoort Cup door Tweede Kamerlid  - en inwoner van de mooie Waterpoort stad - Jacques Monasch geopend. Hij roemde de organiserende Stichting Activity Foundation om het feit dat de stichting al ruim 15 jaar in staat is om een sterk internationaal deelnemersveld naar Sneek te trekken. Wethouder Sportzaken van de gemeente Sudwest Fryslan, Durk Stoker was ook aanwezig. Hij verzorgde een huldigingsplechtigheid voor Sensei Mark Potma - instructeur bij Sportclub F en F en drievoudig Europees Kampioen - die op 23 oktober jl. in Shizuoka, Japan een tweede plaats scoorde op de 1st World Karate Championships SoKyokushin. Een unieke prestatie die de gemeente niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan.

Rond de klok van 9.45u gingen de wedstrijden van start in de kids division. Pittige en flitsende partijen wisselden elkaar af en de deelnemers vanuit Sportclub F en F The Inner Way wisten zich prima staande te houden in het sterke internationale deelnemersveld. Elahe Pasdarpourghysari debuteerde meteen internationaal met een mooie tweede plaats. Aron Visser en Kyan de Vries van F en F Kyokushin dojo Franeker behaalden respectievelijk een eerste en tweede plaats in de categorie jongens 8-9 jaar. Podiumplaatsen waren er ook voor Jurre Glashouwer en Milan Herrewijn. Zij scoorden beiden een tweede plaats. Evie vd Burgh en Nora vd Bij van F en F Kyokushin dojo Leeuwarden behaalden respectievelijk een eerste en derde plaats. Derde plaatsen waren er ook voor Jurgen en Jelle van Ee en Jun Yi Kunst van F en F Kyokushin dojo Joure. Clubgenoot Alan Eladami scoorde een eerste plaats in de categorie jongens 12-13 jaar. 

Bij de volwassenen namen Sensei Peter Smit (heren lichtgewicht), Senpai Gert-Jan Pels (heren zwaargewicht), Senpai Paul Baidenmann (heren middengewicht), Senpai Joy Liew-On - alle vier namen vorige week nog deel aan het WK in Japan -  en Anke Speerstra (dames open categorie) deel. Senpai Gert-Jan Pels wist een tweede plaats te bevechten en Sensei Peter Smit scoorde een derde plaats. Voor Senpai's Joy Liew-On en Paul Baidenmann en Anke Speerstra was er helaas geen eremetaal.

Het karateteam van Sportclub F en F The Inner Way bestond verder uit Wiep Silvius, Friso Verbeek, Hylke Luhoff, Sander Dijkstra, Alexandra de Boer, Reyer Slart, Adam Ebrahim, Hafez Ebrahim, Ian Verreck, Bobby Eladami, Luan Uka, Daniel van der Kooij, Fabian van der Kooij, Ilias Zaid, Bente Herrewijn, Elise Benschop en Almas Zafar. Zij toonden prima fighting spirit en lieten mooie technieken zien maar behaalden helaas geen podiumplaatsen.