Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Robin Sluyter en Anke Speerstra winnen op Katsu Gala in Winsum

29 Nov 2010

Karateka’s Anke Speerstra en Robin Sluyter hebben zaterdagavond 27 november op het Katsu Kyokushin Karate-gala in Winsum (Groningen) beiden hun duel (een matchmaking partij) binnen de officiele speeltijd van 2 x 2 minuten gewonnen.

Het Katsu Kyokushin Karate-gala, dat jaarlijks wordt georganiseerd door Shihan Lammert Meinema van dojo Katsu, is net even iets anders qua opzet dan de reguliere karate-evenementen omdat er wordt gestreden in een ring en omdat er wordt gestreden volgens het matchmaking-principe. Dat wil zeggen: iedere deelnemer heeft een vaste tegenstander en speelt één partij van 2 x 2 minuten met een evt. verlenging van maximaal 2 minuten. Daarna wordt één van de twee deelnemers tot winnaar uitgeroepen.

De uit Ysbrechtum afkomstige 15-jarige Anke Speerstra nam het op tegen Stephanie van der Veen van dojo Tsunami uit Smilde. Anke zette zeer bekeken deze partij op haar namen middels een serie goed geplaatste stoten op het lichaam van Stephanie wat haar winst met waze ari opleverde (half punt).

Even later was de Sneker Robin Sluyter, ook 15 jaar - die 7 november dit jaar nog de vierde plaats behaalde op de Samurai Cup in Nagoya, Japan – aan de beurt. Hij nam het op tegen Yanick van Angelen van dojo Kyocho uit Delfzijl. In de eerste twee minuten van de partij lag het initiatief bij Robin.

Hij wist een aantal keer goed te scoren met een knieschop op het lichaam van Yanick. In het tweede gedeelte van de partij maakte Van Angelen een lage cirkel schop op een blok van Sluyter waardoor Yanick zijn voet ernstig blesseerde en de partij moest staken. Hierdoor werd Robin automatisch tot winnaar uitgeroepen. Er namen zo’n 60 karateka’s van 12 verschillende karate verenigingen uit Nederland, België en Hongarije deel.