Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Fight Right Keurmerk voor Sportclub F en F The Inner Way

03 Sep 2018

SNEEK – Sportclub F en F The Inner Way heeft 23 augustus als eerste Friese sportclub het Fight Right Keurmerk ontvangen. Dit keurmerk is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM) en wordt alleen toegekend aan clubs die voldoen aan strikte eisen. Belangrijk is onder meer dat er een veilig en sociaal pedagogisch sportklimaat heerst binnen de club, en dat er wordt gewerkt met trainers die over de juiste vaardigheden en kwaliteiten beschikken om les te geven. Sportclub F en F The Inner Way verzorgt o.a. Kyokushin Karate, Boksen, Kickboksen, T’ai Chi lessen en weerbaarheidstrainingen op verschillende locaties in Friesland en is op dit moment de enige sportclub in Friesland met een Fight Right keurmerk.

Eisen Wouter Schols van het NIVM: “Wij kennen niet zomaar een keurmerk toe. Het is een meetinstrument dat laat zien dat de club aan strenge eisen voldoet. Zo vinden we het belangrijk dat jeugd en ook volwassenen les krijgen in een veilige omgeving. Ook moeten de lessen didactisch en pedagogisch goed in elkaar zitten. Een achtjarige heeft immers een andere benadering nodig dan een vijftienjarige. Daarnaast kijken we naar verzekeringen, en de omgang met de privacy van leden. Dragers van het keurmerk geven ook aan dat ze betrokken zijn bij de maatschappij. Zo maken weerbaarheidstrainingen voor jongeren onderdeel uit van het aanbod van Sportclub F en F The Inner Way. Weerbaarheidstrainingen voor die doelgroep is momenteel heel actueel; waarbij jeugd wordt uitgedaagd fysiek, mentaal en emotioneel op bewuste wijze te leren handelen.”

Signaal “Het keurmerk is tevens een signaal naar gemeenten, om te laten zien dat de club een geschikte partner is voor sport-, of weerbaarheidstrajecten. Het NIVM wil iets doen tegen het slechte imago van vechtsport. Door partnerschappen aan te gaan en te werken met het keurmerk bieden wij een veilig alternatief.”

Trots Frank Liew-On, eigenaar van Sportclub F en F The Inner Way, is trots. “Hier hebben we samen met onze trainers en assistent-trainers hard voor gewerkt.  Bovendien heeft het NIVM ons kansen geboden om onze kwaliteit naar een nog hoger plan te tillen. Onder andere door de mogelijkheid onze trainers op te kunnen leiden als docent weerbaarheid en agressieregulatie. De toekenning van het keurmerk bevestigt nogmaals dat we op de goede weg zijn”.