Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

F en F op Swedish Winter Camp met Sensei Nicholas Pettas

24 Jan 2011

GAVLE – Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 januari namen Sensei Peter Smit, Auke Manderfeld en Paul Baidenmann deel aan het Swedish Winter Camp dat werd georganiseerd door Sensei Robert Wiklund van Wiklund dojo. Het trainingskamp vond plaats in Gavle, een plaats 200 km noordelijk van Stockholm. De lessen werden verzorgd door – de laaste uchi deshi die het officiele driejarige trainingsprogramma in de Honbu dojo in Tokio afrondde, meervoudig Kyokushin kampioen en winnaar van de K1 Grand Prix 2001 – Sensei Nicholas Pettas.

De Sneeker delegatie nam vanaf zaterdagochtend deel aan het trainingsprogramma dat bestond uit MMA, Kickboksen en natuurlijk Kyokushin Karate. Er werd driemaal daags getraind. 07.00-09.00 uur, 10.30-12.30 uur en 15.00-17.00 uur. Tijdens de eerste training op zaterdagochtend lag het accent op grappling en grondtechnieken. Er werd bij de basis begonnen, namelijk met valbreken. Deze trainingssessie bouwde op tot enkele grondoefeningen met partner. De tweede training was een Kickbokstraining met het accent op fundamentele zaken als positie, afstand tot de tegenstander en het gebruikelijk combinatiewerk met partner. een veelal technische training met op het laatst een klein beetje fysiek venijn.

De middagtraining was weer ‘lekker vertrouwd’ Kyokushin karate met een stevige warming-up met burby’s, scary feet, rock climbers and jumping jacks. Aansluitend aanpakken op de trapkussens, even conditioneel helemaal kapotgaan. De training werd afgesloten met het onderdeel sparring. ‘s Avond kwam Sensei Pettas in de dojo in Queen street waarbij hij honderduit vertelde over zijn trainingstijd in de Honbu dojo in Tokio en werd de aanwezige karateka’s de gelegenheid geboden allerlei vragen te stellen. Zeer interessante anekdotes over aanpassing, volharding en groei op vele niveau’s.

Toen was het alweer zondag – laatste dag – Tijd voor Kihon, Ido Geiko en Kata, maar natuurlijk ook weer even sparren. Het team van F en F kijkt terug op een zeer geslaagd trainingsweekend.