Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Gigantisch succes ActivityRun 2011

26 Jun 2011

SNEEK- De ActivityRun 2011 is inmiddels een feit. Zaterdag 25 juni vond onder auspicien van Stichting Activity Foundation uit Sneek en onder leiding van projectleider Gert-Jan Pels, ondersteund door toegewijde deelteams, de editie 2011 plaats. Een dag lang fondswervingsactiviteiten voor het goede doel. Niet één goed doel, maar drie goede doelen werden dit jaar ondersteund, nl. vereniging voor aangepast sporten Fit Door Sport uit Sneek (FDS), Stichting Jump! (jeugdfonds Ned. Hartstichting) en de slachtoffers van de aardbeving van Japan. Helaas speelden de weergoden het evenement m.n. in de ochtend even parten, maar dat had verder weinig invloed op het resultaat van de dag, want de voorlopige tellingen geven aan dat ruim EUR. 5.500,00 voor de goede doelen is binnengehaald.

De organisatie kon net als vorig jaar weer gebruik maken van verschillende materialen en attributen  beschikbaar gesteld door o.a. www.digivlaai.nl, Sing King Ling, HetRoodHert, Bo-Rent, Texaco Veenema, www.idealliving.nl, Sportclub F en F The Inner Way en CvK Sneek.  Zoals eerder aangekondigd was het een dag die boordevol stond van allerlei sportieve activiteiten, maar ook gevuld was met live muziek, rommelmarkt, loterij, spelcircuit met spijkerslaan, spijkerbroekhangen en blikgooien, maar ook catering (heerlijke hamburgers verzorgd door Piter Blom van www.idealliving.nl ) een demonstratie Hip Hop dance. Publiekstrekker dit jaar was een heuse rodeostier.

Er werd natuurlijk ook gerend op de ActivityRun. En hoe…. Om 10.30 uur beten de lopers tot 12 jaar (zo’n  50 personen in totaal) de spits af en renden zij gedurende 30 minuten op het uitgezette parcous van 200 meter hun longen uit het lijf voor het goede doel. Doorzetten, diep gaan, volhouden en niet opgeven. Na dertig minuten – m.n. in de laatste rondes ondersteund door paps en mams, of broer en zus had iedereen zijn/haar rondes volgemaakt en stond er een welverdiende beker heerlijke limonade en lag er een sappige appel en/of een Snelle Jelle klaar beschikbaar gesteld door McDonalds, Lubbers Groente en Fruit en Wieger Ketelapper.

Na het rennen konden bezoekers zich verlustigen bij de rommelmarkt, konden ze een gokje wagen bij de loterij of even chillen bij Arjen Baakman. Deze rasmuzikant uit de stal van Jong Bookings had speciaal voor de ActvityRun ruimte in zijn planning gemaakt om het evenement muzikaal te omlijsten. Met zijn geweldige stem, zijn humor, actie en leuke interactie met het publiek speelde hij de sterren van de hemel. Kort na het spetterende optreden van Arjen Baakman, verzorgde CvK band Rio de volgende muzikale act. Met een gemiddelde leeftijd van 12 jaar! verzorgde dit vijftal een leuk optreden, dat geheel paste binnen de visie van St. Activity Foundation, namelijk verschillende doelgroepen kansen te geven om zich te ontwikkelen. Helemaal leuk was natuurlijk de spontane vocale bijdrage van conservatoriumstudente Hiske Oosterwijk, waarmee Rio opeens even een zestal was. De ochtend werd afgesloten met de muzikale bijdrage van de spontane gelegenheidsformatie 2Be bestaande uit professioneel muzikant Arjen Baakman (vocals, piano), conservatoriumstudenten Hiske Oosterwijk (vocals), Marc-Sander Barendsen (keyboard) en Sensei Mark Potma (drums).

Om 13.30 uur was het tijd voor de veiling. Een nieuw onderdeel aan de ActivityRun dat slechts een paar weken geleden spontaan tijdens één van de voortgangsvergaderingen uit de koker van rommelmarktcoordinator Wietske Krist ontstond. Op één van Wietske’s strooptochten voor veilingsartikelen hielp Joris van de Daalderplaats haar aan de gegevens van  Machiel Dijkstra van veilinghuis Ald Fryslan die speciaal voor de ActivityRun belangenloos zijn medewerking verleende en  op geheel eigen, humoristische wijze de verschillende ingebrachte kavels te veilen. Erg leuk onderdeel en ook spannend om aan de biedingen deel te nemen. Kort na de veiling waren de lopers ouder dan 13 jaar aan de beurt om hun rondes te gaan rennen (zo’n 30 personen). Er waren zelfs een aantal lieden die op ludieke manier het parcours bedwongen, verkleed als cowboy, lopend op krukken, of gewoon wandelend, en gedurende 30 minuten hun rondes volmaakten. Het ging er pittig aan toe en er werden gigantisch veel rondes gerend.

Na het rennen was het tijd voor de laatste muzikale act van de ActivityRun 2011. De Healthy Boys, bestaande uit Sensei Mark Potma (drums), Michel Osinga van de kickboksgroep (gitaar), Senpai Daniel Leonora (bvoaasgitaar), Sensei Peter Smit (gitaar) en Dietrik Grouwstra (vocals), speelden een potje stevige jaren tachtig hardrock.

Dansstudio Boombox! had de afgelopen weken zowel met de Kidz Danzers (tot 12 jaar) en Hip hop Dancers (ouder dan 12 jaar) keihard geoefend voor de demo. Instructrice Joy Liew-On had samen met Daniel Leonora weer een perfecte mix van nummer gemaakt waarop de dansers hun kunsten vertoonden. Een spetterende afsluiting van het “actieve” gedeelte van de ActivityRun.

Omstreeks 16.45 uur overhandige Omer Kaya – Jonge Ambtenaar van het jaar 2010 en Statenlid PvdA Fryslan – de Activitycheque t.h.v. EUR. 800,00 (uit de opbrengst van 2010) aan Maria Poiesz, penningmeester van FDS. Hiermee kwam een einde aan een zeer geslaagde editie van de ActivityRun 2011.

De organisatie van de ActivityRun bedankt alle vrijwilligers, middenstanders, sponsoren, bedrijven en organisaties  die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd aan het tot standkomen van de ActivityRun.