Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Verslag met foto’s van 20-ste Trainingskamp Ameland

20 Sep 2010

BUREN (AMELAND) – Maar liefst 94 karateka’s van F en F dojo’s uit Sneek, Joure, Bolsward, Leeuwarden, Franeker, Gorredijk en Heerenveen namen van vrijdag tot en met zondag (17 t/m 19 september) deel aan het jaarlijkse Kyokushin Karate Trainingsweekend Ameland. Naast karateka’s uit alle hoeken van Friesland maakte ook een team van 14 Deense karateka’s o.l.v. Sensei Rauno Rosenqvist (3e dan) deel uit van dit trainingsfestijn.

In de voorbereidingen kostte het een aantal knappe koppen toch enige moeite om vast te stellen dat het weekend dit jaar al voor de twintigste keer plaatsvond.

Vrijdagmiddag 17 september om 13.30 uur vertrok de grootste groep deelnemers gezamenlijk in een touringcar van Koudum Tours vanaf de dojo in Sneek richting Holwerd. Op weg naar de plaats van handelen: kampeerboerderij De Zonnebloem in Buren.

Na een rustige overtocht, samen op de fiets van Nes richting Buren. Een hele klus met wind en regen. De weersomstandigheden leken een voorbode te zijn van hoe het weekend zou verlopen, action-packed! Eenmaal aangekomen in de kampeerboerderij, snel installeren, eten en dan: de eerste training! De eerste training vond plaats in de sporthal in Nes. Sensei Frank Liew-On trakteerde de deelnemers op een les vol Kihon en Ido Geiko.

Om 01.00 uur: nachttraining op het strand voor iedereen vanaf 13 jaar. Een zeer interessante training over vooral mentale aspecten, waarbij de weersomstandigheden de inhoud van de les perfect aanvulden. Na een hazenslaapje ontbijten om 08.00 uur. Van 10.00-12.00 uur buitentraining op het veld waarbij alle kyugraden groepsgewijs van de aanwezige senpai’s onderricht kregen in Kihon en Kata. Een mooie gelegenheid voor alle senpai’s om nog meer ervaring op te doen in het lesgeven. Voor de Sensei’s een prima gelegenheid gezamenlijk de hogere kata’s door te nemen en deze af te stemmen.

Beeld van het ingewikkelde doch zeer leuke en goed bevallen ‘Chagrijnenspel’

Zaterdagmiddag stond in de sporthal het “Chagrijnenspel” op het programma. Senpai Belle introduceerde het spel waarbij inzicht, teamwork en snelheid op de proef werden gesteld. De deelnemers werden er allesbehalve chagrijnig van! De middagtraining werd afgesloten met Kihon en 1000 mawashi geri’s. Aansluitend samen relaxen in het zwembad.

‘s Avonds om 20.30 trapten we af met de Bonte Avond, die werd begeleid door Senpai Joy, Jaira en Anouk. Maar……., pas nadat de jubileumtaart voor 20 jaar trainingsweekend Ameland werd aangesneden door Sensei Frank en Lilian. In totaal deden acht acts een gooi naar de titel in de playback show. K3 (Floris, Madelief en Juan) pakten de derde plaats. Celeste, Nathalie en Willow legden beslag op de tweede plaats. De eerste plaats werd geclaimd door de zwarte-banders met hun vertolking van Five’s (plus one ;-) Slam Dunk The Funk. Daarna verzorgde deejay Cosic de dansavond die tot in de kleine uurtjes duurde.

Om 06.30 uur alweer aantreden voor de ochtendtraining…….again at ‘da beach’. Nu eens een alternatief voor karate: namelijk Tai Chi. Eerst gezamenlijk en daarna groepsgewijs onderricht in de T’ai Chi vorm. Deze les werd besloten met enkele bunkai’s, oftewel toepassingen van de bewegingen met een partner. Daarna, ontbijt (ja, lekker!)….

Om 10.00 uur alweer de laatste training in de sporthal in Nes. Kumite training in drie groepen (jeugd, junioren, senioren), sparring en uiteraard een uithoudingstest op de trapkussens.

Na een heerlijke middagmaaltijd (keukenteam, big up to you…), kamers opruimen, tassen inpakken en klaarmaken voor vertrek. Om 14.30 uur sluiten we dan met enkele dankwoorden en sayonara dit weekend alweer af.

Het is voorbij gevlogen, en was een heerlijk afwisselend weekend met een zeer prettige vibe…

De 275 foto’s staan alweer online! Kijk snel:http://picasaweb.google.com/sportclubfenf/Ameland2010#