Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Karate examens voor Jeugd en Junioren: Alle 114 deelnemers geslaagd!

16 Jul 2011

Zaterdag 16 juli maakten ruim 114 karateka’s afkomstig van dojo’s van Sportclub F en F The Inner Way uit Sneek, Leeuwarden, Franeker, Heerenveen, Gorredijk, Bolsward en Joure hun opwachting op de halfjaarlijkse karate-examens voor jeugd en junioren (dus voor de jeugd van 6 tot en met 17 jaar).

Om 08.30 uur trapten de allerjongsten – 6 tot en met 9 jaar af. De 40 deelnemers in deze groep werden geëxamineerd door de examencommissie bestaande uit Shihan Frank, Sensei Mark en Sensei Peter die werden ondersteund door de verschillende Senpai’s. De onderdelen Kihon (basistechnieken), Ido Geiko, Kata (stijlvorm), Kumite (sparren) en Tameshiwari (breektesten) werden stuk voor stuk en per kyu graad behandeld. Het werd de deelnemers niet makkelijk gemaakt en na ruim twee uur van honderden technieken oefenen, kata’s lopen en heel veel zweet later volgde de uitreiking van de diploma’s en banden.

Om 11.30 uur was groep twee aan de beurt – iedereen 10-12 jaar – 57 deelnemers die tot het uiterste gingen om hun volgende kyugraad te behalen. Ook deze groep werkte ruim twee uren keihard op de verschillende Kyokushin onderdelen.

Groep 3 begon om 13.00 uur met een hardlooptest over respectievelijk 1,5, 3 en 6 kilometer. 21 karateka’s in de leeftijd 13 -17 jaar deden mee aan dit examen. Na ruim vier uren werd met de tameshiwari (breektest) dit examen besloten en ontvingen de deelnemers hun certificaat en bijbehorende obi (band red.) uit handen van Shihan Frank.

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten en alle assistenten bedankt voor jullie hulp en inzet…