Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

KIOSK Club: kinderen stimuleren in hun zintuiglijke ontwikkeling

02 Aug 2011

Ruiken, voelen, kletsen, spelen, onderscheiden, knutselen, knippen, tekenen en verven. Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 augustus van 9.00 – 15.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd 6 tot 12 jaar terecht aan de Lange Veemarktstraat 3 te Sneek voor KIOSK. KIOSK staat voor Kinderen In Ontwikkeling Spelen Kletsen.

KIOSK is een idee om speciaal voor kinderen bijeenkomsten te organiseren waarin ze zichzelf mogen zijn. Je zou ook kunnen zeggen: Kinderen In Ontwikkeling door Spelen en Kletsen. Het helpt kinderen afstemmen op hun zintuigen. Veel kinderen missen namelijk een plek waar ze vertrouwd kunnen leren omgaan met hun natuurlijke fenomenen. Met KIOSK stimuleren we kinderen op een zo natuurlijk mogelijke manier, ongedwongen en in alle vrijheid deel te nemen aan het programma.

Het programma bestaat uit een opstelling van vijf themagerichte Kiosken, waarin kinderen ongedwongen en ongestructureerd kunnen vertoeven en experimenteren. Deze vijf Kiosken hebben allemaal betrekking op het prikkelen van hun zintuigen, namelijk KONTAKT: mond, INTUÏTIE: tast, OPENHEID: ogen, oren, SPONTANITEIT: spel en KOLDERIEK: creatie. De deelnemende kinderen mogen hun knuffels meenemen, of hun favoriete speeltjes. Ook verwachten we dat ze kleding aan hebben dat tegen een stootje kan. Misschien kunnen ze zelf muziek maken……..laat ze gerust hun instrument meenemen.

De KIOSK club vindt plaats in de voorlaatste week van de zomervakantie zodat de deelnemers, naast dat ze weer met hun zintuigen bezig zijn, vol energie en zelfvertrouwen aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Kinderen die graag aan KIOSK willen meedoen moeten zich wel voorafgaand aanmelden, want er kunnen niet meer dan 20 kinderen per dag deelnemen. Om zich aan te melden kunnen ze contact opnemen met de KIOSK club via telnr. 0515-432030, of via info@sportclubfenf.nl. in ieder geval vóór 17 augustus 2011. De kinderen krijgen dan een inschrijfformulier toegestuurd zodat ze aan de KIOSK club kunnen meedoen. Kinderen kunnen één dag aan de KIOSK club meedoen, maar ook meerdere dagen. De kosten per kind per dag bedragen 50 euro. Schrijft een kind zich in voor drie dagen dan kost dat 85 euro.