Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Zesde Taiji Zomerstage in Sneek

30 Aug 2011

SNEEK – In het weekend van 26-28 augustus namen ruim twintig deelnemers deel aan alweer de zesde Taiji Zomerstage van Sportclub F en F The Inner Way. Een driedaags trainingsprogramma dat werd verzorgd onder leiding van Tai Chi specialist Frank Liew-On en zijn team om beginners een gedegen kennismaking te bieden en voor gevorderden de ideale gelegenheid voor verdere bestudering naar de verschillende Taiji fenomenen.

Wat stond er dan allemaal op het programma? Genoeg! Allereerst loog het trainingspogramma er niet om… Vrijdagochtend 26 augustus startte de eerste training om 06.00 uur (buiten), waarna het programma verder ging met meerdere trainingssessies, steeds van twee uur aaneengesloten,  per dag.  Dagelijks om 06.00 uur, 10.00 uur, om 15.00 uur en om 20.00 uur. Taijiquan (vorm red.), Taijiwuxigong (Chinees oefensysteem ter bevordering van de vitaliteit red.) en TaijiJin (Taiji-krachten) waren de disciplines die op het programma stonden.

Uiteraard was het niet alleen ‘all work and no play’. Tussen de trainingssessies door werden de deelnemers getrakteerd op een uitstekend ontbijt, een heerlijke lunch en een zeer voedzaam en lekker diner. Zaterdagavond was er zelfs een Chinees fondue verzorgd door Sing King Ling uit Sneek.

Zondagmiddag 28 augustus om 17.00 kwam de Zomerstage 2011 ten einde met een oefensessie spontaan bewegen op muziek.  De Taiji Zomerstage vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van de Zomervakantie.