Voelen, Ervaren en Deelnemen binnen een kader van Vriendschap, Samenwerken, het Uiterste en de Waarheid. Dat is de filosofie van F en F The Inner Way. Het komt onder andere voort uit het gedachtegoed van het Kyokushin Karate. Het betreft niet-rationele aspecten, die elementair zijn in de grote verscheidenheid aan diensten (op lichamelijk en geestelijk vlak) van F en F The Inner Way.

Kyokushin Summer Camp ligt weer achter ons

02 Sep 2011

SNEEK – Op het moment van het tikken van dit bericht praten nog enkele deelnemers wat na in de kantine van Sportclub F en F, of zijn spelletje op de Nintendo DS aan het spelen. De rest is inmiddels opgehaald door pa en ma of zelf moe en voldaan richting huis vertrokken. Het is nu officieel een feit. Het Kyokushin Summer Camp is afgelopen. Deze jaarlijkse trainingsweek van Sportclub F en F The Inner Way eindigde vandaag met het onderdeel Shinza (examen red.). Zestien van de in totaal veertig deelnemers behaalden op dit karate-examen volgende kyugraad.

Gistermiddag werd het eerste onderdeel van het examen al afgesloten, het onderdeel kata. 158 kata’s werden in totaal behandeld. Vandaag stond Kumite op het programma. Er werden in totaal 303 gevechten geleverd.

Sportieve gevechten welteverstaan, want met straatvechten heeft Kyokushin karate niks te maken. De gehele week ondergingen de deelnemers – 40 karateka’s uit verschillende F en F dojo uit de Gemeente SudwestFryslan – een pittig trainingsprogramma. Specifieke karate onderdelen zoals Kihon, Kata en Kumite kwamen aan de orde, maar ook conditietraining en de nodige mentale training passeerden de revue. Driemaal daags trainen, afgewisseld met maaltijden en slaap, dat is hoe het er aan toe gaat op het Kyokushin Summer Camp. Bikkelen voor een sterke, onwankelbare geest…